Capacityd Mijn Zorg Joep De Groot

‘Mijn droomscenario is een zorg die nog persoonsgerichter gaat worden’

Joep de Groot is voorzitter van de Raad van Bestuur van CZ, een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Hij voelt zich als bestuurder van CZ medeverantwoordelijk voor het beschikbaar en toekomstbestendig houden van goede betaalbare zorg voor wie het nodig heeft. Met zorgorganisaties die ook die maatschappelijke verantwoordelijkheid voelen en nemen, werkt hij graag samen. Bij toekomstbestendigheid van de zorg gaat het in toenemende mate om schaarste aan personeel. Innovaties kunnen helpen het zorgproces anders in te richten waardoor betrokken zorgprofessionals ontlast kunnen worden en zich meer kunnen richten op persoonlijke zorg.

Mijn zorg

“Transformatie is geen verkapte manier om te bezuinigen op de zorg, maar we moeten de groei wel beperken. Als je ziet wat we de afgelopen jaren meer aan zorg zijn gaan uitgeven, dan vragen we nogal wat aan solidariteit. De mensen mogen verwachten dat we ook op de kosten letten, juist om ervoor te zorgen dat de zorg voor iedereen toegankelijk blijft.”

Download en lees verder
Capacityd Mijn Zorg 0

Meer blogs

Capacityd Mijn Zorg Ton Goedmakers

‘Ik geloof sterk in geven en krijgen’

Ton Goedmakers is de derde generatie in het familiebedrijf Vebego, met 42.000 medewerkers. Na managementfuncties in Nederland en Zwitserland is hij sinds 2018 lid van de Executive Board van Vebego. In 2021 werd hij benoemd tot CEO. Ton gelooft in sociaal ondernemerschap en de balans tussen financieel en maatschappelijk rendement.
1 min.
Capacityd Mijn Zorg Rintje Schievink

‘Ik ben blij dat we samen deze stappen zetten’

Rintje Schievink werkt sinds 1987 bij het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). De ervaren instrumentatietechnicus stuurt als teammanager de Medische Instrumentele Dienst aan.
< 1 min.
Hago Zorg Herman Busch Algemeen Directeur

‘Het gaat ons om de betekenisvolle banen’

Herman Busch is sinds 2018 algemeen directeur van Hago Zorg. Hij heeft ruime kennis en ervaring in de zorg en de facilitaire dienstverlening.
1 min.