Capacityd Mijn Zorg Joep De Groot

‘Mijn droomscenario is een zorg die nog persoonsgerichter gaat worden’

Joep de Groot is voorzitter van de Raad van Bestuur van CZ, een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Hij voelt zich als bestuurder van CZ medeverantwoordelijk voor het beschikbaar en toekomstbestendig houden van goede betaalbare zorg voor wie het nodig heeft. Met zorgorganisaties die ook die maatschappelijke verantwoordelijkheid voelen en nemen, werkt hij graag samen. Bij toekomstbestendigheid van de zorg gaat het in toenemende mate om schaarste aan personeel. Innovaties kunnen helpen het zorgproces anders in te richten waardoor betrokken zorgprofessionals ontlast kunnen worden en zich meer kunnen richten op persoonlijke zorg.

Mijn zorg

“Transformatie is geen verkapte manier om te bezuinigen op de zorg, maar we moeten de groei wel beperken. Als je ziet wat we de afgelopen jaren meer aan zorg zijn gaan uitgeven, dan vragen we nogal wat aan solidariteit. De mensen mogen verwachten dat we ook op de kosten letten, juist om ervoor te zorgen dat de zorg voor iedereen toegankelijk blijft.”

Download en lees verder
Capacityd Mijn Zorg 0

Meer blogs

Capacityd Mijn Zorg Eric Corton

‘Persoonlijke zorg biedt troost in tijden van ongeluk’

Eric Corton is zanger, acteur, auteur, presentator en diskjockey. Hij schitterde in 2018 als hoofdrolspeler in het toneelstuk Ma, gebaseerd op het gelijknamige boek van Hugo Borst. Een rol die heel dichtbij Eric kwam.
1 min.
Capacityd Mijn Zorg Andre Brand

‘We moeten het andere gesprek met elkaar durven voeren’

André Brand begon in de verzekeringsbranche. Tot 2010 was hij directeur Zorg bij Achmea. Daarna maakte hij de overstap naar de thuiszorg, als directievoorzitter bij Zorgbalans. Vanaf 2015 was hij directievoorzitter van Cordaan Zorg in de Wijk. Sinds juli 2020 is André Brand bestuursvoorzitter van ouderenzorgorganisatie HilverZorg.
1 min.
Capacityd Mijn Zorg Sandra Roso Sanchez

‘Laat de zorg weer zorgen’

Sandra Roso Sanchez is sinds april 2018 als directeur Marketing & Innovatie verantwoordelijk voor business development en commercie bij Hago Zorg. Eerder werkte ze als Regiomanager bij Alpheios, een zusterbedrijf binnen het Vebego-concern. Ze deed veel ervaring op in de uitzendbranche, waar ze ruim tien jaar zowel sales als operatie heeft aangestuurd.
1 min.