Capacityd Mijn Zorg Eric Corton

‘Persoonlijke zorg biedt troost in tijden van ongeluk’

Eric Corton is zanger, acteur, auteur, presentator en diskjockey. De vader van deze creatieve duizendpoot heeft Alzheimer. De diagnose werd gesteld toen Eric met de solovoorstelling ‘Ma’ van Hugo Borst het theater in ging. Overdag de live-versie van het script ’s avonds. Toen zijn vader naar een verpleegtehuis verhuisde, zag Eric de worsteling van zorgprofessionals van heel dichtbij. Hun liefdevolle en zorgvuldige verzorging naast de frustratie om meer te willen doen. Zijn ervaringen met die verwoestende ziekte heeft hij als fictieve verhaallijn verwerkt in zijn eerste roman: MIST.

Mijn zorg

“Het allerbelangrijkste is dat de zorgverlener tijd heeft. Dat kan alleen maar als je de capaciteit hebt. Als zorgverleners met stopwatches werken, schiet het menselijk contact er als eerste bij in.”

Download en lees verder
Capacityd Mijn Zorg 9

Meer blogs

Capacityd Mijn Zorg Ton Goedmakers

‘Ik geloof sterk in geven en krijgen’

Ton Goedmakers is de derde generatie in het familiebedrijf Vebego, met 42.000 medewerkers. Na managementfuncties in Nederland en Zwitserland is hij sinds 2018 lid van de Executive Board van Vebego. In 2021 werd hij benoemd tot CEO. Ton gelooft in sociaal ondernemerschap en de balans tussen financieel en maatschappelijk rendement.
1 min.
Capacityd Mijn Zorg Rintje Schievink

‘Ik ben blij dat we samen deze stappen zetten’

Rintje Schievink werkt sinds 1987 bij het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). De ervaren instrumentatietechnicus stuurt als teammanager de Medische Instrumentele Dienst aan.
< 1 min.
Hago Zorg Herman Busch Algemeen Directeur

‘Het gaat ons om de betekenisvolle banen’

Herman Busch is sinds 2018 algemeen directeur van Hago Zorg. Hij heeft ruime kennis en ervaring in de zorg en de facilitaire dienstverlening.
1 min.