Capacityd Mijn Zorg Marc Hendriks

‘Regionale ziekenhuizen zijn druk bezig de zorg van de toekomst in de regio te ontwikkelen’

Marc heeft ervaring als bestuurder in verschillende zorgorganisaties in zowel de care als cure. Hij is sinds 2016 actief als voorzitter van de raad van bestuur van het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel. In het najaar van 2021 luidde hij de noodklok over de toenemende druk op de ziekenhuizen, die door een opeenstapeling van factoren zorgelijk is. En waarom regionale samenwerking daarin steeds belangrijker wordt.

Mijn zorg

“Er zijn meer ouderen, er is een verouderende groep medewerkers in de zorg en er zijn minder jongeren die een toekomst in de sector zien. Die drievoudige vergrijzing kunnen we alleen aan als we over de grenzen van ons eigen domein heen durven kijken. Ik hoop dat we in 2030 de resultaten gaan zien van wat we nu samen in gang zetten.”

Download en lees verder
Capacityd Mijn Zorg 7

Meer blogs

Capacityd Mijn Zorg Ton Goedmakers

‘Ik geloof sterk in geven en krijgen’

Ton Goedmakers is de derde generatie in het familiebedrijf Vebego, met 42.000 medewerkers. Na managementfuncties in Nederland en Zwitserland is hij sinds 2018 lid van de Executive Board van Vebego. In 2021 werd hij benoemd tot CEO. Ton gelooft in sociaal ondernemerschap en de balans tussen financieel en maatschappelijk rendement.
1 min.
Capacityd Mijn Zorg Rintje Schievink

‘Ik ben blij dat we samen deze stappen zetten’

Rintje Schievink werkt sinds 1987 bij het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). De ervaren instrumentatietechnicus stuurt als teammanager de Medische Instrumentele Dienst aan.
< 1 min.
Hago Zorg Herman Busch Algemeen Directeur

‘Het gaat ons om de betekenisvolle banen’

Herman Busch is sinds 2018 algemeen directeur van Hago Zorg. Hij heeft ruime kennis en ervaring in de zorg en de facilitaire dienstverlening.
1 min.