Capacityd Mijn Zorg Marc Hendriks

‘Regionale ziekenhuizen zijn druk bezig de zorg van de toekomst in de regio te ontwikkelen’

Marc heeft ervaring als bestuurder in verschillende zorgorganisaties in zowel de care als cure. Hij is sinds 2016 actief als voorzitter van de raad van bestuur van het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel. In het najaar van 2021 luidde hij de noodklok over de toenemende druk op de ziekenhuizen, die door een opeenstapeling van factoren zorgelijk is. En waarom regionale samenwerking daarin steeds belangrijker wordt.

Mijn zorg

“Er zijn meer ouderen, er is een verouderende groep medewerkers in de zorg en er zijn minder jongeren die een toekomst in de sector zien. Die drievoudige vergrijzing kunnen we alleen aan als we over de grenzen van ons eigen domein heen durven kijken. Ik hoop dat we in 2030 de resultaten gaan zien van wat we nu samen in gang zetten.”

Download en lees verder
Capacityd Mijn Zorg 7

Meer blogs

Capacityd Mijn Zorg Eric Corton

‘Persoonlijke zorg biedt troost in tijden van ongeluk’

Eric Corton is zanger, acteur, auteur, presentator en diskjockey. Hij schitterde in 2018 als hoofdrolspeler in het toneelstuk Ma, gebaseerd op het gelijknamige boek van Hugo Borst. Een rol die heel dichtbij Eric kwam.
1 min.
Capacityd Mijn Zorg Andre Brand

‘We moeten het andere gesprek met elkaar durven voeren’

André Brand begon in de verzekeringsbranche. Tot 2010 was hij directeur Zorg bij Achmea. Daarna maakte hij de overstap naar de thuiszorg, als directievoorzitter bij Zorgbalans. Vanaf 2015 was hij directievoorzitter van Cordaan Zorg in de Wijk. Sinds juli 2020 is André Brand bestuursvoorzitter van ouderenzorgorganisatie HilverZorg.
1 min.
Capacityd Mijn Zorg Sandra Roso Sanchez

‘Laat de zorg weer zorgen’

Sandra Roso Sanchez is sinds april 2018 als directeur Marketing & Innovatie verantwoordelijk voor business development en commercie bij Hago Zorg. Eerder werkte ze als Regiomanager bij Alpheios, een zusterbedrijf binnen het Vebego-concern. Ze deed veel ervaring op in de uitzendbranche, waar ze ruim tien jaar zowel sales als operatie heeft aangestuurd.
1 min.