Capacityd Mijn Zorg Dennis Moeke

‘Het ontbreekt in de zorg aan ondernemerschap’

Dennis Moeke is lector logistiek aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Hij ziet zichzelf als ambassadeur van het logistieke vakgebied, maar dan met een speciale interesse in zorglogistiek. Met praktijkgericht logistiekonderzoek biedt hij ondersteuning bij het zoeken naar oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen, zoals het betaalbaar houden van de zorg. Hij deed al veel onderzoek naar de verbetering en innovatie van zorg, hulp en ondersteuningsprocessen.

Mijn zorg

‘De huidige zorgcrisis draait niet om ons medisch kunnen, maar is in feite een zorglogistiek vraagstuk. De vraag is of de zorginhoudelijke mensen daarin wel de lead moeten nemen. Misschien moet het profiel van het bestuur wel worden verbreed en heb je meer bedrijfskundigen nodig met kennis van logistiek.’

Download en lees verder
Capacityd Mijn Zorg 3

Meer blogs

Capacityd Mijn Zorg Ton Goedmakers

‘Ik geloof sterk in geven en krijgen’

Ton Goedmakers is de derde generatie in het familiebedrijf Vebego, met 42.000 medewerkers. Na managementfuncties in Nederland en Zwitserland is hij sinds 2018 lid van de Executive Board van Vebego. In 2021 werd hij benoemd tot CEO. Ton gelooft in sociaal ondernemerschap en de balans tussen financieel en maatschappelijk rendement.
1 min.
Capacityd Mijn Zorg Rintje Schievink

‘Ik ben blij dat we samen deze stappen zetten’

Rintje Schievink werkt sinds 1987 bij het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). De ervaren instrumentatietechnicus stuurt als teammanager de Medische Instrumentele Dienst aan.
< 1 min.
Hago Zorg Herman Busch Algemeen Directeur

‘Het gaat ons om de betekenisvolle banen’

Herman Busch is sinds 2018 algemeen directeur van Hago Zorg. Hij heeft ruime kennis en ervaring in de zorg en de facilitaire dienstverlening.
1 min.