Capacityd Mijn Zorg Dennis Moeke

‘Het ontbreekt in de zorg aan ondernemerschap’

Dennis Moeke is lector logistiek aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Hij ziet zichzelf als ambassadeur van het logistieke vakgebied, maar dan met een speciale interesse in zorglogistiek. Met praktijkgericht logistiekonderzoek biedt hij ondersteuning bij het zoeken naar oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen, zoals het betaalbaar houden van de zorg. Hij deed al veel onderzoek naar de verbetering en innovatie van zorg, hulp en ondersteuningsprocessen.

Mijn zorg

‘De huidige zorgcrisis draait niet om ons medisch kunnen, maar is in feite een zorglogistiek vraagstuk. De vraag is of de zorginhoudelijke mensen daarin wel de lead moeten nemen. Misschien moet het profiel van het bestuur wel worden verbreed en heb je meer bedrijfskundigen nodig met kennis van logistiek.’

Download en lees verder
Capacityd Mijn Zorg 3

Meer blogs

Capacityd Mijn Zorg Eric Corton

‘Persoonlijke zorg biedt troost in tijden van ongeluk’

Eric Corton is zanger, acteur, auteur, presentator en diskjockey. Hij schitterde in 2018 als hoofdrolspeler in het toneelstuk Ma, gebaseerd op het gelijknamige boek van Hugo Borst. Een rol die heel dichtbij Eric kwam.
1 min.
Capacityd Mijn Zorg Andre Brand

‘We moeten het andere gesprek met elkaar durven voeren’

André Brand begon in de verzekeringsbranche. Tot 2010 was hij directeur Zorg bij Achmea. Daarna maakte hij de overstap naar de thuiszorg, als directievoorzitter bij Zorgbalans. Vanaf 2015 was hij directievoorzitter van Cordaan Zorg in de Wijk. Sinds juli 2020 is André Brand bestuursvoorzitter van ouderenzorgorganisatie HilverZorg.
1 min.
Capacityd Mijn Zorg Sandra Roso Sanchez

‘Laat de zorg weer zorgen’

Sandra Roso Sanchez is sinds april 2018 als directeur Marketing & Innovatie verantwoordelijk voor business development en commercie bij Hago Zorg. Eerder werkte ze als Regiomanager bij Alpheios, een zusterbedrijf binnen het Vebego-concern. Ze deed veel ervaring op in de uitzendbranche, waar ze ruim tien jaar zowel sales als operatie heeft aangestuurd.
1 min.