Capacityd Mijn Zorg Stella Salden

‘De zorg kan veel meer leren van andere partijen’

Stella Salden is voorzitter en bestuurder van NU’91, de onafhankelijke beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden en aanverwante beroepen die zowel de beroepsinhoudelijke als de arbeidsvoorwaardelijke belangen van zorgprofessionals behartigt. Eerder bekleedde ze bestuursfuncties bij onder meer seniorenorganisatie Unie KBO en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers. Ze zet haar kennis, ervaring en enthousiasme in om de positie van alle zorgprofessionals te versterken en gelooft in een nieuwe manier van denken om de bestaande problemen aan te pakken.

Mijn zorg

“Ik weet uit ervaring dat verpleegkundigen en verzorgenden er echt voor je zijn als het nodig is. Mijn man was ernstig ziek, hij had ALS. Ik heb de zorg zo van dichtbij gezien. Ik was ontroerd door hoe mensgericht de zorg werd gegeven. De zorg wordt te veel als productie gezien, maar het blijft mensenwerk. Iedere patiënt is kwetsbaar – de professionals in de zorg kunnen echt het verschil maken en veel toevoegen, ook in de gezinssituatie. Mijn privé-ervaring is een motivatie om in mijn rol iets voor deze beroepsgroep te kunnen betekenen.”

Download en lees verder
Capacityd Mijn Zorg 5

Meer blogs

Capacityd Mijn Zorg Ton Goedmakers

‘Ik geloof sterk in geven en krijgen’

Ton Goedmakers is de derde generatie in het familiebedrijf Vebego, met 42.000 medewerkers. Na managementfuncties in Nederland en Zwitserland is hij sinds 2018 lid van de Executive Board van Vebego. In 2021 werd hij benoemd tot CEO. Ton gelooft in sociaal ondernemerschap en de balans tussen financieel en maatschappelijk rendement.
1 min.
Capacityd Mijn Zorg Rintje Schievink

‘Ik ben blij dat we samen deze stappen zetten’

Rintje Schievink werkt sinds 1987 bij het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). De ervaren instrumentatietechnicus stuurt als teammanager de Medische Instrumentele Dienst aan.
< 1 min.
Hago Zorg Herman Busch Algemeen Directeur

‘Het gaat ons om de betekenisvolle banen’

Herman Busch is sinds 2018 algemeen directeur van Hago Zorg. Hij heeft ruime kennis en ervaring in de zorg en de facilitaire dienstverlening.
1 min.