Capacityd Mijn Zorg Stella Salden

‘De zorg kan veel meer leren van andere partijen’

Stella Salden is voorzitter en bestuurder van NU’91, de onafhankelijke beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden en aanverwante beroepen die zowel de beroepsinhoudelijke als de arbeidsvoorwaardelijke belangen van zorgprofessionals behartigt. Eerder bekleedde ze bestuursfuncties bij onder meer seniorenorganisatie Unie KBO en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers. Ze zet haar kennis, ervaring en enthousiasme in om de positie van alle zorgprofessionals te versterken en gelooft in een nieuwe manier van denken om de bestaande problemen aan te pakken.

Mijn zorg

“Ik weet uit ervaring dat verpleegkundigen en verzorgenden er echt voor je zijn als het nodig is. Mijn man was ernstig ziek, hij had ALS. Ik heb de zorg zo van dichtbij gezien. Ik was ontroerd door hoe mensgericht de zorg werd gegeven. De zorg wordt te veel als productie gezien, maar het blijft mensenwerk. Iedere patiënt is kwetsbaar – de professionals in de zorg kunnen echt het verschil maken en veel toevoegen, ook in de gezinssituatie. Mijn privé-ervaring is een motivatie om in mijn rol iets voor deze beroepsgroep te kunnen betekenen.”

Download en lees verder
Capacityd Mijn Zorg 5

Meer blogs

Capacityd Mijn Zorg Eric Corton

‘Persoonlijke zorg biedt troost in tijden van ongeluk’

Eric Corton is zanger, acteur, auteur, presentator en diskjockey. Hij schitterde in 2018 als hoofdrolspeler in het toneelstuk Ma, gebaseerd op het gelijknamige boek van Hugo Borst. Een rol die heel dichtbij Eric kwam.
1 min.
Capacityd Mijn Zorg Andre Brand

‘We moeten het andere gesprek met elkaar durven voeren’

André Brand begon in de verzekeringsbranche. Tot 2010 was hij directeur Zorg bij Achmea. Daarna maakte hij de overstap naar de thuiszorg, als directievoorzitter bij Zorgbalans. Vanaf 2015 was hij directievoorzitter van Cordaan Zorg in de Wijk. Sinds juli 2020 is André Brand bestuursvoorzitter van ouderenzorgorganisatie HilverZorg.
1 min.
Capacityd Mijn Zorg Sandra Roso Sanchez

‘Laat de zorg weer zorgen’

Sandra Roso Sanchez is sinds april 2018 als directeur Marketing & Innovatie verantwoordelijk voor business development en commercie bij Hago Zorg. Eerder werkte ze als Regiomanager bij Alpheios, een zusterbedrijf binnen het Vebego-concern. Ze deed veel ervaring op in de uitzendbranche, waar ze ruim tien jaar zowel sales als operatie heeft aangestuurd.
1 min.